“Nora Ariffin Kongsi Pengalaman Naik Gua Hiraq,” Daki Jam 2 Pagi

Mengucapkan kesyukuran apabila diberi kesempatan naik ke Gua Hiraq, jelas penyanyi Nora Ariffin, dia seringkali berdoa kepada Allah dan kini doanya termakbul apabila berjaya mendaki sehingga ke puncak Gua Hiraq.

Jelasnya, cukup istimewa apabila dia tidak perlu beratur dan menunggu lama, malah dia dapat menunaikan solat sunat tahajud dengan keaadan tenang.

Yes!!!! Finally. Alhamdulilah syukur pada Allah swt. Setiap kali datang umrah, nora selalu berkata & berdoa. Satu hari nanti, saya nak naik gua hiraq. Allahuakbar.

“Allah maha mendengar doa nora selama ini. Sejarah dlm hidup, Hari jumaat 10 Januari, jam 2 pagi, nora akhirnya berjaya sampai di puncak GUA HIRAQ.

“Lebih istimewa, tanpa perlu beratur ramai & menunggu lama, nora dapat solat tahajud & berdoa dgn cukup tenang,” tulisnya.

Dalam perkongsian ini, penyanyi Hanya Satu ini turut berkongsi cabaran dan memberi kata-kata semangat buat yang bakal ke sini.

Terasa aura Rasullullah…bila kat sini.

Allahuakbar….Sukar digambarkan dgn kata2,” tulisnya.

Penyanyi Hanya Satu ini turut menambah, atas kesukaran tersebut, dia awalnya putus harap, tetapi tetap berusaha sampai ke puncak.

“Mula naik jam 2 pagi, ambik masa 1.30 jam, cuaca yg agak sejuk, berangin, gelap, kena pakai touch light, tangga yg sangat curam dan menakutkan juga, amat memerlukan stamina yg luarbiasa.

“Alhamdulillah…its a teamwork. Semua masing2 memberi semangat & help each other.

“Gigih juga nk sampai….al maklum lah, umur 46, dah lama tak exercise, badan dan lemau & malam agak gelap. Huhuuuuuu… mmg kerja gila jugak.

“Hampir nk give up, sbb tak larat.

Namun….Demi ingin menghayati sejarah Rasullullah saw. Nora teruskan juga.

“Hasilnya mmg berbaloi. Speechless. Pengalaman yg paling manis & berharga dalam hidup nora buat selama- lamanya.

Kepada yg masih kuat, jom try naik gua Hiraq.

“Semoga ini menjadi inspirasi buat semua. Allahuakbar. Tq @umrah.eco kerana telah menjaga saya & sahabat2 lain.

Jom umrah bersama @umrah.eco,” kongsinya panjang lebar.

 

View this post on Instagram

 

Yes!!!! Finally.💪🏻💪🏻 Alhamdulilah syukur pada Allah swt. Setiap kali datang umrah, nora selalu berkata & berdoa. Satu hari nanti, saya nak naik gua hiraq. Allahuakbar…. ….. Allah maha mendengar doa nora selama ini. Sejarah dlm hidup, Hari jumaat 10 Januari, jam 2 pagi, nora akhirnya berjaya sampai di puncak GUA HIRAQ.. Lebih istimewa, tanpa perlu beratur ramai & menunggu lama, nora dapat solat tahajud & berdoa dgn cukup tenang. Terasa aura Rasullullah…bila kat sini. Allahuakbar….Sukar digambarkan dgn kata2. Mula naik jam 2 pagi, ambik masa 1.30 jam, cuaca yg agak sejuk, berangin, gelap, kena pakai touch light, tangga yg sangat curam dan menakutkan juga, amat memerlukan stamina yg luarbiasa. Alhamdulillah…its a teamwork. Semua masing2 memberi semangat & help each other. Gigih juga nk sampai….al maklum lah, umur 46, dah lama tak exercise, badan dan lemau & malam agak gelap…. Huhuuuuuu….mmg kerja gila jugak. Hampir nk give up, sbb tak larat. Namun….Demi ingin menghayati sejarah Rasullullah saw. Nora teruskan juga. Hasilnya mmg berbaloi. Speechless.😢 Pengalaman yg paling manis & berharga dalam hidup nora buat selama- lamanya. Kepada yg masih kuat, jom try naik gua Hiraq. Semoga ini menjadi inspirasi buat semua. Allahuakbar. Tq @umrah.eco kerana telah menjaga saya & sahabat2 lain. Jom umrah bersama @umrah.eco 👍👍

A post shared by NORA ARIFFIN (@itsnoraariffin) on

Nora bertolak mengerjakan umrah secara berkumpulan pada 8 Januari lalu.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @Mstarkini

Sumber : Instagram Nora Ariffin

PERHATIAN: Pihak Mstarkini tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Mstarkini juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "“Nora Ariffin Kongsi Pengalaman Naik Gua Hiraq,” Daki Jam 2 Pagi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*