“Upload Gambr Kau T@k Lvlus Bantuan Sedangkan Kau Tau Kau Tak Lyak” Fynn Jamal Anggap Mereka Menganjx

Sejak pengumuman oleh kerajaan tentang Bantuan Prihatin Nasional (BPN), ramai yang bersyukur dan berasa sedikit lega.

Namun pada masa yang sama, ada juga segelintir selebriti dan netizen yang memuat naik screenshot yang menunjukkan mereka tidak layak.

Tindakan tersebut walaupun tidak tahu apa tujuannya, tetapi seolah-olah ingin menunjuk-nunjuk bahawa mereka mempunyai pendapatan lebih dan tidak layak menerima bantuan.

“Anda rasa itu satu jenaka dan anda rasa anda kelakar? Maaf, anda tidak.

“Trending apa agaknya kat feed aku ni. Di ketika orang risau dengan nombor giliran bantuan kerajaan masuk, ada jenis-jenis yang kemaruk komen dengan upload gambar borang apetah tu yang tulis lulus tak lulus tu,” tulis Fynn Jamal.

Tambah Fynn, dia tidak faham apa tujuan mereka sebenarnya, sedangkan melalui gaya hidup yang mereka tunjukkan di media sosial, tidak perlu pun untuk mengisi borang kerana sudah tahu tidak layak.

“Nak bagitau apa? Bantuan pun berapa ajelah sangat untuk orang-orang lifestyle of the rich and the famous kalian tu. aku malu giler tengokkan.

“Malu sebab how can people stoop so low for attention. we get it. jenaka level luar kotak yang tak terhadam fikiran.

“Dengan caption pseudo sedih tu. Nak apa? Kalau betul kau sedih, harta berkoyan boleh je jual. Kau yang pilih beli barang untuk susun. Tolak la. kalau kau saja-saja konon sedih maknanya kau memang menganjing – then you guys are sick and twisted,” tulis Fynn lagi.

Tambah Fynn lagi, pada waktu-waktu beginilah buat mereka yang sedikit senang membantu memudahkan masyarakat, bantu saudara mara serta kawan-kawan.

“Ni masa-masa macam ni yang senang dengan senang-senang lupa diri dan fikir tengkuk sendiri.

“Semua tengah serabut. Tapi kalau kita bisnes jatuh, lepas habis semua ni kita ada dah strategi. Kalau golongan tentera kita tersungkur, nak bangkit balik belum tentu lagi. So no. Tak kelakarlah badut,” tambah Fynn.

 

View this post on Instagram

 

do you think it is funny..? cause news flash— you are not. . trending apa agaknya kat feed aku ni. di ketika orang risau dgn nombor giliran bantuan kerajaan masuk— ada jenis2 yg kemaruk komen dengan upload gambar borang apetah tu yg tulis lulus tak lulus tu. . nak cakap apa sebenarnya? obviously dgn feed gayahidup kau— tak payah isi borang pun tau dah tak layak. . nak bagitau apa? . bantuan pun berapa ajelah sangat utk orang2 lifestyle of the rich and the famous kalian tu. aku malu giler tengokkan. . malu sbb how can people stoop so low for attention. we get it. jenaka level luar kotak yg tak terhadam fikiran. . dgn caption pseudo sedih tu. nak apa? kalau betul2 kau sedih— kamon. harta berkoyan boleh je jual. kau yg pilih beli barang utk susun. tolak la. kalau kau saja2 konon sedih in which maknanya kau mmg menganjing— then you guys are sick and twisted. . komfem kau pun takdenye harap sgt bantuan gomen tu. berapa je pun. beli keychain utk beg puluh ribu kau pun tak lepas. dan kalau kau lepas— mmg busuk perut la. berapa ramai yg jauh lagi layak. . di waktu2 macam ni— sbnrnya kita2 yg sedikit senang lah nak memudahkan masyarakat. bantu saudara mara, tanya kawan2. . ni time2 macam ni— yg senang dgn senang2 lupa diri dan fikir tengkuk sendiri. . semua tgh serabut. tapi kalau kita bisnes jatuh, lepas habis semua ni kita ada dah strategi. kalau golongan tentera kita tersungkur— nak bangkit balik belum tentu lagi. . so no. tak kelakar lah badut. . aku malas nak bebel2 benda gini. waktu2 serabut gini mmg membazir energy layan kebodohan camni. . tapi kita ni kalau hidup sorang2 dlm busut takpe la. kalau mmg takde org pandang— lantak la. tolong la toleh kanan kiri. rilek2 boleh tak? buat tenang boleh tak? . nak lulus sgt semua bantuan— gi melingkup. mmg komfem dpt bantuan. . amende aa perangai. untung nak. kekal kaya nak. bantuan pun nak. apekebenda punya tamak.

A post shared by فصبر جميل (@fynnjamal) on


Tambah Fynn lagi dia tidak faham dengan sesetengah orang yang mahukan keuntungan, mahu terus kekal kaya dan pada masa yang sama masih tamak mahukan bantuan.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page

Sumber :Gempak

PERHATIAN: Pihak Mstarkini tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Mstarkini juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "“Upload Gambr Kau T@k Lvlus Bantuan Sedangkan Kau Tau Kau Tak Lyak” Fynn Jamal Anggap Mereka Menganjx"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*