“Selama Ni Isteri Hangpa Buat S0rang Ja Semua Hal Rumah,” Suami Yana Samsuddin ‘Ambil Alih’ Tugas Isteri, Hujung-Hujung Ini Reaksinya

Baru-baru ini, suami kepada pelakon Yana Samsuddin, Fadzil Zahari ada berkongsi cerita di akaun Instagram miliknya.

Fadzil memaklumkan dia telah mengalas tugas isteri sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dijalankan.

Lalu, Fadzil menjelaskan tugas seorang isteri yang berperanan menguruskan hal rumah tangga bukan satu perkara yang mudah dan memenatkan.

“Assalam hangpa, salam maghrib… lama tak update socmed ni huhu.. abang bz buat challenge sendiri ni start #StayAtHome 18mac tu abang cakap dengan isteri.. la ni i tak boleh pi ofis selama 2minggu ni u takyah risau, semua kerja rumah i buat, u tak payah buat apa pun, u lepak ja.

“Isteri senyum la dah abang offer macam tu. dia tengok Nat Geo saja tengok orang masak macam2 pastu dia pulak teringin huhu.

“dapoq abang kemas, bilik abang kemas, pinggan mangkuk abang cuci, sampah abang buang, baju semua abang basuh sidai dan lipat.

“Anak abang mandikan, buat susu bagi makan.. tak berhenti dari pagi sampai malam, pinggan mangkuk tak penah takdak kat sinki tu. ada masa sikit curi2 buat kerja kat laptop, kerja jalan macam biasa jugak, meeting online dengan client, proposal dan reply whatsapp berlambak2,” tulisnya.

Di samping itu, bapa kepada seorang cahaya mata ini menyarankan kepada para suami untuk menghargai isteri.

“keputusan dia hangpa tau dak apa? PENAT… cuba bayangkan selama ni isteri hangpa buat sorang2 ja semua hal rumah tu.

“Bayangkan mak mak kita dulu2… kami baru anak sorang dah penat, bayangkan yang ada anak ramai so dok ada lagi 2 minggu PKP ni rajin2 la tolong isteri atau tolong mak hangpa tu. jangan la dah besaq bujang menyusahkan mak lagi…,” tulisnya.

 

View this post on Instagram

 

Assalam hangpa, salam maghrib… lama tak update socmed ni huhu.. abang bz buat challenge sendiri ni 🤣 start #StayAtHome 18mac tu abang cakap dengan isteri.. la ni i tak boleh pi ofis selama 2minggu ni u takyah risau, semua kerja rumah i buat, u tak payah buat apa pun, u lepak ja.. isteri senyum la dah abang offer macam tu. dia tengok Nat Geo saja😅 tengok orang masak macam2 pastu dia pulak teringin huhu.. . dapoq abang kemas, bilik abang kemas, pinggan mangkuk abang cuci, sampah abang buang, baju semua abang basuh sidai dan lipat. anak abang mandikan, buat susu bagi makan.. tak berhenti dari pagi sampai malam, pinggan mangkuk tak penah takdak kat sinki tu. ada masa sikit curi2 buat kerja kat laptop, kerja jalan macam biasa jugak, meeting online dengan client, proposal dan reply whatsapp berlambak2 . keputusan dia hangpa tau dak apa? PENAT… cuba bayangkan selama ni isteri hangpa buat sorang2 ja semua hal rumah tu.. bayangkan mak mak kita dulu2… kami baru anak sorang dah penat, bayangkan yang ada anak ramai?😅😅 so dok ada lagi 2 minggu PKP ni rajin2 la tolong isteri atau tolong mak hangpa tu. jangan la dah besaq bujang menyusahkan mak lagi…

A post shared by Fadzil Zahari (@fadzilzahari) on

Untuk rekod, Fadzil merupakan abang kepada pelakon dan pengarah Farid Kamil, dan mendirikan rumah tangga bersama Yana Samsuddin pada 13 Februari 2015.

Selepas itu, pasangan ini dikurniakan seorang cahaya mata bernama Aisy Mateen pada 21 Julai 2016.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @Mstarkini

Sumber : Instagram Fadzil Zahari

PERHATIAN: Pihak Mstarkini tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Mstarkini juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "“Selama Ni Isteri Hangpa Buat S0rang Ja Semua Hal Rumah,” Suami Yana Samsuddin ‘Ambil Alih’ Tugas Isteri, Hujung-Hujung Ini Reaksinya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*