Asylk Ken@ Kacav Masa Bvat Kerja Kat Rumah, Ayah Bertlndak ‘Sell0tape’ Ank Ats Lantal

Kebanyakan negara di dunia telah membuat inisiatif untuk mengawal pergerakan orang ramai daripada keluar rumah demi menghentikan rantaian wabak Covid-19.

Soconfirm ada sesetengah individu yang perlu work from home berikutan dengan kawalan pergerakan ni. Berikutan untuk bekerja dari rumah sudah pasti ada yang berasa gembira sebab dapat bersama dengan keluarga walaupun tengah kerja.

Namun, ada juga benda lain perlu fokus iaitu dengan melayan kerenah anak-anak sewaktu berada di rumah.

Perkara ini berlaku di Thailand dimana seorang ayah bertindak untuk ‘sellotape’ anaknya di atas lantai supaya dia berhenti menganggunya untuk buat kerja. Alahaii, kesiannya.

Menurut WOB, gambar itu telah dikongsikan oleh ibu kanak-kanak tersebut di Facebook yang menggambarkan anak perempuannya dengan muka innocent baring di atas lantai dengan bantal dan empat sellotape besar ‘melekat’ di atas badan anaknya.

Dapat dilihat keadaan di situ dimana ayah kanak-kanak itu sedang menghadap laptop dan anak perempuannya itu baring di atas lantai tanpa menunjukkan expression menangis.

Maybe ayah dia tak tahu nak buat apa nak bagi anak dia duduk diam, tu yang dia buat macam tu

Sini kita dapat lihat setiap ibu bapa ada cara diorang sendiri macam mana nak handle anak kat rumah. Rasa-rasa kejap je budak tu stuck kat situ, nanti boleh lah kot dia lepaskan diri. 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @Mstarkini

Sumber :Loak Merah

PERHATIAN: Pihak Mstarkini tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Mstarkini juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "Asylk Ken@ Kacav Masa Bvat Kerja Kat Rumah, Ayah Bertlndak ‘Sell0tape’ Ank Ats Lantal"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*