“Guravan Membawa P@dah” Selepas Dicarl P0Iis lsv Beri Tips Balik KL, Lelaki Ini Kongsi Perkara Sebenar Yg Terjadi.

Semalam tul4r gambar seorang lelaki bersama keluarganya mengaku telah balik ke Kuala Lumpur dengan memberi alasan tertentu kepada pihak berkuasa.

Tindakan itu telah membuatkan dirinya dikec4m tervk warga maya yang menyifatkan tindakan itu sebagai berbangga dengan kesal@han.

Malah, Menteri Pertahanan turut menasihatkan orang ramai agar tidak berbangga seolah-olah menjadi hero ketika melakukan kesal4han.

Sebentar tadi, individu tersebut telah memuatnaik kenyataan ma4f di Facebook miliknya. Katanya, dia hanya bergvrau di dalam group Whatsapp dan tidak menyangka perkara itu akan disebarkan rakannya di dalam group tersebut.

Gurauan membawa p4dah

Pagi tadi bangun dari tidur dikejvtkan dengan soalan bertubi-tubi dari rakan saya “Apa cerita bro, vir4l habis dah ni…”

Menggelabah saya, blur dengan apa yang tengah berlaku.

Buka je Facebook, Allahuakhbar siapa pulak sebar gambar aku dengan family ni.

Pertama-tamanya, saya selaku empunya gambar yang sedang vir4l sekarang ingin memohon m4af atas isu tersebut yang saya pasti telah banyak timbulkan sal4h faham dan am@rah netizen sekalian.

Hakikatnya, saya membawa anak dan isteri untuk ke klinik bagi pemeriksaan bulanan dan imun1sasi bayi kami yang wajib berumur 3 bulan. Sementara tiada sesiapa yang boleh jaga dua lagi anak kami yang masih kecil dan dalam fasa mel4sak.

Untuk pengetahuan, radius kawasan kami tinggal dan klinik yang kami kunjungi adalah dalam 10km sahaja. Saya dan anak yang lain hanya menunggu di dalam kereta sementara isteri saya membawa b4yi kami untuk pemeriksaan.

Berat ujian kami bila diviralkan tanpa fakta dan dis4lah erti.

Tak berniat perlek3hkan tanggungjawab frontliner

Petikan tersebut tidak sesekali berniat untuk memperlek3hkan mahupun memandang rendah tanggungjawab dan tugasan PDRM, ATM, frontliners, dan seluruh ahli yang terlibat bertungkus-lumus menyelamatkan dan melindungi kita rakyat Malaysia.

Niat saya post dalam group Whatsapp hanyalah sekadar borak antara rakan-rakan di dalam Whatsapp group, dan tidak sangka ada individu yang menyebarkan gambar saya dan keluarga malahan mengambil paparan skrin profil Facebook saya tanpa izin, dimana itu telah mel4nggar hak privasi saya.

Saya telah pun ke balai polis bagi membuat laporan beserta bukti Whatsapp yang telah dis4lah ertikan, dan akan segera memohon m4af kepada pihak PDRM, ATM, SKMM, frontliners diatas isu yang mungkin mengguri1s h4ti mereka.

Disaat negara kita dilanda uji1an COVI1D19 ni dan ramai antara kita yang turut terkesan, usahlah kita menambah mi1nyak pada api yang tengah memb4kar. Semua orang sedang berada dalam situasi sensiti1f sekarang ini. Kita boleh jadikannya lebih baik. Kita jaga kita kan. Mari kita berdoa untuk situasi yang lebih baik dan hentikanlah sebar cerita yang tak sahih.

Maafkan saya Malaysia.

Polis kenal pasti keluarga beri tips lepasi sekatan jalan raya.

Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah mengenal pasti sebuah keluarga yang menul4rkan gambar berjaya melepasi sekatan jalan raya selepas menlpu dengan mengatakan mahu membawa anak ke klinik.

Menteri Kanan (Kluster Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri, men3gaskan, tiada siapa yang boleh terlepas daripada t1indakan undang-undang jika melakukan kes4lahan.

“Mengenai keluarga yang sudah kembali ke Kuala Lumpur dan memberikan tips untuk meni1pu polis, saya hendak memberi peringatan kepada semua, j4ngan berbangga apabila melakukan kesal4han dan mempengaruhi orang lain untuk melakukan kesal4han yang sama.

“Pihak polis telah mengenal pasti mereka ini dan tindakan akan diambil kepada mereka.

“Tiada siapa yang akan terlepas daripada tindakan undang-undang, lebih-lebih lagi mereka sendiri mengakui telah melakukan kes4lahan.

“Jadi tolong jangan berbangga dan menganggap diri kita sebagai hero apabila melakukan kes4lahan,” katanya semasa sidang media hari ini.

Semalam, tul4r di media-media sosial sebuah keluarga yang terdiri daripada dua dewasa, seorang kanak-kanak dan seorang bayi sedang berada di dalam sebuah kereta.

“Alhamdulillah, dah selamat sampai KL bawa satu keluarga.

“Tips dia, hendak bawa anak pergi hospital, anak-anak di belakang tiada orang jaga,” demikian kapsyen pada gambar berkenaan.

Selain gambar tersebut, semalam, tular sekeping lagi tangkap layar yang menunjukkan seorang lelaki berbangga melepasi sekatan jalan raya kerana isterinya bertugas di barisan hadapan.-MalaysiaGazette

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @Mstarkini

Sumber :Koleksi Viral/Oh MyMedia via geng dedah

PERHATIAN: Pihak Mstarkini tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Mstarkini juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "“Guravan Membawa P@dah” Selepas Dicarl P0Iis lsv Beri Tips Balik KL, Lelaki Ini Kongsi Perkara Sebenar Yg Terjadi."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*