“Kali Ni Tak B0cor Ada Yg Nak Cuba?”Ayat Sempoi Dato Aliff Selepas Ken@ Kecm

Cuba korang komen kenapa korang suka tengok video masakan abang?? hari ni abg nak share..resepi istimewa iaitu Dubling popia special dimana boleh buat kat rumah… Kalau korang buat nanti jangan lupa tau tag ig abg.. jom buat sbb senang dan mudah. Jom abang nak sharekan cara memasak resipi ini dengan menggunakan periuk daripada As Legacy yang sedang viral sekarang ni sebabnya boleh membakar, mengukus dan menggoreng. –

Kalau korang tidak percaya jom abang buktikan kepada korang dengan menggunakan kuali ini . Kepada korang yang nak periuk ini jenama @as.legacymalaysia Yang boleh membakar mengukus dan juga menggoreng tanpa melekat dan yang penting x guna dapurgas… nak beli?? whatsapp nak beli periuk ni atau nak jadi agen saya no 0105529159.. ataupun korang boleh komen NAK BELI PERIUK pada ruangan dibawah .. Nanti abang akan balas. Terima kasih.”

 

View this post on Instagram

 

. . Cuba korang komen kenapa korang suka tengok video masakan abang?? hari ni abg nak share..resepi istimewa iaitu Dubling popia special dimana boleh buat kat rumah… Kalau korang buat nanti jangan lupa tau tag ig abg.. jom buat sbb senang dan mudah. Jom abang nak sharekan cara memasak resipi ini dengan menggunakan periuk daripada As Legacy yang sedang viral sekarang ni sebabnya boleh membakar, mengukus dan menggoreng. – – Kalau korang tidak percaya jom abang buktikan kepada korang dengan menggunakan kuali ini . Kepada korang yang nak periuk ini jenama @as.legacymalaysia Yang boleh membakar mengukus dan juga menggoreng tanpa melekat dan yang penting x guna dapurgas… nak beli?? whatsapp nak beli periuk ni atau nak jadi agen saya no 0105529159.. ataupun korang boleh komen NAK BELI PERIUK pada ruangan dibawah .. Nanti abang akan balas. Terima kasih.

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

“Perbuatan Ini Jelas H4ram” – Reaksi padu Da’i Wan Bila Aliff Syukri Jual Mask Boc0r

Semalam Pendakwah bebas, Da’i Wan Dazri menegur tindakan usahawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri yang memperdaya pengikut dengan menjual produk topeng muka tanpa mengikut piawaian sepatutnya.

Kata Wan Dazrin, tindakan Aliff yang men1ipu pelanggannya bersifat d0sa besar dan h4ram di sisi agama Islam.

“Sesungguhnya Datuk Aliff Syukri telah men1ipu dengan Face Mask penjualannya.

“Ini bukan lagi satu kelucuan, ini satu pendustaan yang terang-terangan wujud ketika mengiklankan produknya ketika berniaga.

“Perbuatan itu jelas h4ram dan jika dia teruskan maka dihvkumkan pada zahirnya berd0sa.

“Jika berterusan, maka ia akan menjadi bagian dari d0sa besar, dan dia perlu bertaubat pada Allah swt dan meminta maaf pada semua yang telah mendengar marketing pen1ipuan dalam penjualan produk Face Mask yang sangat ‘Defective’ dan mungkin akan meng4ncam ny4wa buat siapa yang telah membelinya.

“Jelas, air menitis dengan laju (Bocor) walaupun hanya diletakkan sedikit sahaja. Kemudian, cepat-cepat disorokkan ketepi bila tampak kebocoran berlaku disitu dan mengatakan ia produk berkualiti. Sudahlah jual produk yang defective , kemudian men1ipu dalam penghebahan penjualan pula,” kata Wan Dazrin.

Terdahulu tular sepotong video Aliff mempromosikan produk jualannya itu menerusi siaran langsung di Instagram dengan menunjukkan demonstrasi mencurahkan air ke topeng muka itu.

Kata Aliff, topeng muka itu mampu menyerap air namun malangnya air menitik keluar dari bawah topeng itu.

Perkara itu mencetuskan kem4rahan netizen dan menyifatkan tindakan itu salah.

Justeru, Wan Dazrin memohon Aliff agar segera bertaubat dan berhenti meni1pu masyarakat.

“Sesungguhnya anda telah mencipta rantaian d0sa yang tidak terperi jika berniaga seperti ini.

“Face mask adalah sangat penting, untuk membasmi kuman atau virvs dari orang yang memakainya.

“Mana mungkin Face Mask yang dijual oleh Dato’ Aliff tersebut dapat menjalankan peranan untuk melindungi orang lain dari si pemakainya dan ini merbahaya, bahkan mungkin akan terus memberi ancaman penyakit pada yang lain.

“Saya dibenarkan tegur terbuka dalam kes seperti ini kerana ia satu hal yang membawa keburvkan pada semua.

“Datuk Aliff, sila hentikan penjualan produk Face Mask ini! Bertaubatlah kepada Allah swt, takutlah pada azab orang yang menipu dalam perniagaan,” tambahnya.

Malah, Wan Dazrin mengingatkan orang ramai agar tidak terpedaya dengan produk berkenaan.

“Kepada seluruh rakyat Malaysia, umumnya saya boleh mengarahkan kini, untuk berhentilah dari membeli produk dia ini dan belilah Face Mask yang mematuhi piawaian sahaja.

“Sesungguhnya dia telah men1ipu ketika berniaga, dan orang seperti ini tidak layak lagi dihormati dalam perniagaannya,” ujarnya lagi.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @Mstarkini

Sumber :MB

PERHATIAN: Pihak Mstarkini tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Mstarkini juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "“Kali Ni Tak B0cor Ada Yg Nak Cuba?”Ayat Sempoi Dato Aliff Selepas Ken@ Kecm"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*