Rider Abai Peraturan Jalan Raya, Laporan TV3 Cvri Tumpuan Lagi

Dalam musim penjarakan sosial yang kini telah dilanjutkan ke 12 Mei, orang ramai diarahkan untuk tidak keluar dan mengasingkan diri di rumah, dan hanya keluar atas sebab penting.

Selain itu rakyat Malaysia juga digalakkan untuk memesan makanan secara online menggunakan perkhidmatan penghantar makanan seperti Grab Food atau Food Panda.

Situasi itu membuatkan rider makanan yang bertugas sebagai salah seorang frontliner dalam menangani isu coronavirus di negara ini terpaksa merisik0kan diri mereka untuk memenuhi permintaan dan menghantar pesanan kepada pelanggan.

Namun keadaan jalan raya yang lenggang mendorong segelintir rider untuk mengambil kesempatan tidak mengikuti peraturan jalan raya, sekali gus membah4yakan ny4wa mereka.

Isu tersebut dikupas oleh segmen dalam buletin TV3 baru-baru ini, di mana satu rakaman yang ditangkap melalui kamera dashboard seorang pemandu menunjukkan beberapa rider melangg4r lampu isyarat jalan.

Namun apa yang lebih mencuri perhatian penonton adalah muzik latar yang digunakan dalam laporan berkenaan bertajuk Astronomia yang popular dengan meme Dancing Coffin.

Laporan bersahaja itu membuat rata-rata netizen terhibur dan mengundang pelbagai komen menarik

 

“Cara mcm ni mmg buat rakyat attract tengok berita2…”

“Aku nak tahu lah siapa editor berita tv3 ni…”

“Timing lagu tu ngam…”

“time tengok berita ni asyik gelak je…”

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @Mstarkini

Sumber: Twitter

PERHATIAN: Pihak Mstarkini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Mstarkini juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Rider Abai Peraturan Jalan Raya, Laporan TV3 Cvri Tumpuan Lagi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*