“Wah ada dolphin..” – Netizen Teruja Tengok Ikan Lumba-lumba Di Perairan Pulau Pinang

Ikan lumba-lumba ataupun dolphin adalah sejenis mamalia air. Sifatnya yang comel sentiasa menarik perhatian sesiapa yang memandangnya.

Jangan terkejut kalau admin cakap yang dolphin ni ada dekat perairan Pulau Pinang. Iye betul, ada dekat bawah Jambatan Penang tu. Kalau tak percaya, cuba korang tengok sendiri video oleh @anthraxxxx kat bawah ni.

Wah dolphin lah!

Rata-rata netizen terkejut dan teruja dengan keberadaan ikan lumba-lumba diperairan negara kita. Mana tidaknya, selalu kita tengok dekat TV je dolphin ni, sekali ada gak dekat laut kita rupanya.

Admin pun perasan gak dia buat bunyi macam panggil kucing. Memang kena palau lah dengan dolphin, entah bunyi kucing pun dorang tak pernah dengar kan.

Oh, spesis jenis ni memang ada dekat area sini pun. Terima kasih sebab kenalpasti dolphin jenis apa. Baru lah semua orang tahu.

Wah.. banyak lah kat Penang rupanya. Ni mesti main ombak dari kapal-kapal besar yang masuk perlabuhan tu. Tau-tau je dah sampai Penang dolphin tu.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @Mstarkini

Sumber : Twitter

PERHATIAN: Pihak Mstarkini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Mstarkini juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "“Wah ada dolphin..” – Netizen Teruja Tengok Ikan Lumba-lumba Di Perairan Pulau Pinang"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*