“Arw4h hari hari tanya anak call tak..” – Tak Ada Seorang Anak Pun Datang Jemput Lepas Sah Negatif, Ayah Meningg4l Seorang Diri Dekat Hospital

Semalam, seorang jururawat yang bertugas sebagai frontliners di sebuah hospital berkongsi kisah seorang pakcik yang ditinggalkan menghembuskan naf4s terakhir tanpa anak-anak di sisi.

Menyedihkan, anak-anaknya sendiri yang tidak mempedulikannya di hospital meskipun sudah dibenarkan pulang selepas ujian saringan C0vid-19 mengesahkan pakcik itu neg4tif.

Menurut Che Suraini, pakcik itu sepatutnya sudah dibenarkan pulang beberapa hari lepas tapi bila pihak hospital hubungi anak lelakinya, dia berkata tidak dapat jemput ayah kerana sedang bekerja.

Sepatutnya patient dah boleh discharge 2 hari yang lalu sebab c0vid swab negative. Call relative (anak lelaki) – cakap tak boleh datang ambil ayah, tengah kerja. Call anak lelaki yang lain, wife jawab husband tengah tarawikh, tak boleh datang ambil juga, call lagi sekali engaged. Call esoknya pun sama sampai masa kita ugvt nak rep0rt polis, tapi still tak ada feedback.”

Namun, menjelang petang ajal menjemput dan pakcik itu meningg4l dunia seorang diri di hospital dalam keadaan sedang tertunggu-tunggu anak menjemputnya. Bila dah maklumkan kepada anak-anak tentang kemati4n ayah mereka, masing-masing datang serentak.

Bila kita call relative bagitau ayah diorang dah takde, tiba-tiba 3 orang anak boleh je datang serentak cepat cepat. Kenapa masa call untuk jemput ayah pulang takde yang datang? Arw4h hari-hari tanya anak dia ada call ke tak.”

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @Mstarkini

Sumber : LM

PERHATIAN: Pihak Mstarkini tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Mstarkini juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "“Arw4h hari hari tanya anak call tak..” – Tak Ada Seorang Anak Pun Datang Jemput Lepas Sah Negatif, Ayah Meningg4l Seorang Diri Dekat Hospital"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*