May4t Baru Lepas Dibak4r, M4ngsa C0VID-19 Bangun ‘Hidup Kembali’

Bandar Guayaquil  yang terletak di Ekuador antara tempat yang terjej4s tervk akibat COVID-19. Sehingga kini dilaporkan, terdapat 22,000 kes positif COVID-19, dengan 576 kemati4n telah dicatatkan.

Suatu kejadian yang menimpa ahli keluarga pesakit COVID-19 dimana, seorang wanita berusia 74 tahun disahkan meningg4l dunia oleh pihak hospital pada 27 Mac, dilaporkan ‘bangkit’ semula.

Wanita berkenaan yang dikenali sebagai Alba Maruri, tiba-tiba bangun selepas disahkan meningg4l dunia akib4t dijangkiti wabak COVID-19. Dia dimasukkan ke hospital pada mulanya selepas mengalami masalah untuk bernaf4s dan demam yang berpanjangan.

Seminggu selepas dilaporkan meningg4l dunia, ahli keluarganya datang untuk mengambil may4tnya. Tetapi mereka tidak dibenarkan untuk menyentuh atau mendekati may4t tersebut dan hanya melihat bahagian belakang may4t tersebut dan bukan wajahnya.

Ternyata, keluarga Alba Maruri telah membawa pulang dan semadikan jenaz4h yang salah. Salah seorang saudara Alba Maruri menceritakan bahawa selepas wanita itu terjaga, pihak hospital bergegas ke kediaman beliau untuk memberitahu kesilapan tersebut.

Malah sehingga kini, mereka masih belum tahu identiti may4t yang telah dibak4r sebelum ini. Mereka sekeluarga juga ingin menuntut ganti rugi kepada pihak hospital terhadap bayaran pembakar4n may4t yang tidak diketahui pemiliknya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @Mstarkini

Sumber: TV, Daily Mail.

PERHATIAN: Pihak Mstarkini tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Mstarkini juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "May4t Baru Lepas Dibak4r, M4ngsa C0VID-19 Bangun ‘Hidup Kembali’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*