Lepas Nikah Online, Pemuda ‘Drive’ Kereta Terus Pergi Jumpa Isteri

Ketika ini, pernikahan secara atas talian merupakan satu-satunya pilihan yang ada bagi pasangan yang ingin mendirikan rumah tangga.

Hal tersebut berikutan Perintah Kawalan Pergerakkan yang melar4ng mana-mana aktiviti keraian yang melibatkan ramai tetamu.

Nikah atas talian

Jadi, pasangan usahawan Syafiz Zorkafli dan Hana Nabila memilih untuk bernikah secara atas talian dengan berada di rumah masing-masing.

Drive sorang2 ke rumah isteri

Selepas majlis pernikahan secara online itu, pengantin lelaki mengambil keputusan dengan pergi ke rumah pengantin perempuan seorang diri dengan memandu kereta dalam keadaan hujan.

Dia memaklumkan perkara tersebut menerusi IG storynya beberapa jam sebelum bertemu dengan isteri yang baru dinikahi.

yeaaah! dah jumpa isteri

 

View this post on Instagram

 

Isteriku sayang walaupun kita tak dapat nak buat majlis macam yang kita idamkan,takpe i nak you sabar , and i nak you tahu satu benda harini yang paling best dalam hidup kita yang wajib kita bersyukur sayang. . Allah dorongkan kita kahwin di bulan ramadhan di bulan mulia ni sayang, kalau kita fikir balik , yang kat mana pengalaman ni kita je dapat rasa manis dia kawin bulan puasa ni,kita kawin online ,kawin tanpa dewan , hanya sekadar melakukan yang wajib sahaja , bila i fikir balik , sebenarnya Allah sedang ajar kita sayang,Allah sedang tegur kita , sebab Allah sayang kita ❤️ . in sya Allah banyak kebaikan kita dapat,puasa kita dapat pahala , i pandang you senyum tengok muka you pun i dapat pahala hehe , kita berbuka sekali dapat pahala, semua benda sekarang in sya Allah dibalas kebaikan sayang , terima kasih isteriku terima i seadanya , sayang you sangat ❤️ #shafiqxhanna

A post shared by ‎‏الله اكبر ‎‏ (@shafiqzorkafli) on

Melalui perkongsian tersebut, Syafiq dan Hana mengucapkan rasa syukur kerana dapat menyelesaikan urusan mereka walaupun sudah tertunda beberapa minggu kerana PKP.

Mereka juga terus positif dengan mengharapkan ada hikmah yang berlaku disebalik segala ujian yang ditempuhi mereka sebelum sah bergelar pasangan suami isteri sebentar tadi.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @Mstarkini

Sumber : Syafiqzorkaflihnnbhell

PERHATIAN: Pihak Mstarkini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Mstarkini juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Lepas Nikah Online, Pemuda ‘Drive’ Kereta Terus Pergi Jumpa Isteri"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*