Buka Puasa Beramai-Ramai, GagaI Patuh SOP, 16 0rang Ahli Keluarga Termasuk Ibu Bapa Dijangkiti C0vid-19 Di Bahrain

Majlis iftar bersama keluarga bertukar menjadi mus1bah apabila 16 orang ahli keluarga di Bahrain dijangk1ti w4bak C0v1d-19 menerusi salah seorang dari mereka.

Menurut laporan Kementerian Kesihatan Bahrain, anggota keluarga itu dijangkti kerana gagaI mengikuti langkah penceg4han termasuk mengelakkan perhimpunan atau perjumpaan ramai, memakai t0peng muka dan melakukan penjar4kkan s0sial.

Difahamkan, individu yang dijangk1ti telah menyebarkan C0v1d-19 tersebut kepada semua ahli keluarga yang hadir ke majlis iftar tersebut termasuk ibu bapa, adik-beradik dan beberapa kanak-kanak.

”Adalah menjadi tanggvngjwab semua orang untuk mematuhi panduan dan langkah penceg4han sebagai usaha menceg4h penyeb4ran v1rus,” kata kementerian.

Pihak kementerian juga dilap0rkan sedang meningkatkan usaha dan memperluaskan kemampuan ujian mereka bagi memastikan keseIamatan semua orang melalui pengesanan awal k3s dan pengesanan kontak.

Setakat ini, Bahrain mencatatkan 4,774 kes jangkitan C0v1d-19, manakala 2,055 k3s telah puIih dan 8 kem4tian turut direkodkan.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @Mstarkini

Sumber: World Gulf/Siakapkeli

PERHATIAN: Pihak Mstarkini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Mstarkini juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Buka Puasa Beramai-Ramai, GagaI Patuh SOP, 16 0rang Ahli Keluarga Termasuk Ibu Bapa Dijangkiti C0vid-19 Di Bahrain"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*