“Anak Sape Ni??” Netizen Kritlk Pelajar Ajak Jngan Patvh SOP Supaya Sekolah Ditvtup Balik

Baru-baru ini satu sidang media khas telah dijalankan oleh Menteri Pendidikan Malaysia, Dr Radzi Jidin berhubung dengan pembukaan sekolah untuk pelajar yang mengambil peperiksaan awam.

Dalam sidang media berkenaan, tarikh pembukaan semula sekolah bagi pelajar yang terlibat ialah pada 24 Jun 2020.

Peperiksaan ini majoriti melibatkan pelajar di tingkatan 5 dan 6 kerana mereka yang akan mengambil peperiksaan awam ini.

Namun dalam sidang media berkenaan terdapat satu komen di Facebook yang agak kurang senang dikongsikan di laman Twitter.

Mungkin dalam tanggapan pelajar ini dia masih lagi tidak bersedia untuk pergi ke sekolah. Homework tak siap kot…

Dalam komen di Facebook Live tersebut, dia mengajak supaya jangan ikut SOP yang ditetapkan supaya sekolah ditutup semula. Eh, tak kesian dengan orang lain ke yang nak sekolah. Dah lama cuti ni.

Dalam pada itu, netizen mengkritik komen pelajar ini dan kebanyakannya mereka dari golongan pelajar universiti.

Boleh pulak kau minta macam tu dik

Nilah sebab budak-budak kena pergi sekolah

Ipt students jealous tau!

Ni mesti tak siapkan homework kan sebab tu cakap macam tu

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @Mstarkini

Sumber:LobakmMerah

PERHATIAN: Pihak Mstarkini tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Mstarkini juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "“Anak Sape Ni??” Netizen Kritlk Pelajar Ajak Jngan Patvh SOP Supaya Sekolah Ditvtup Balik"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*