Ketepi Protokol Demi Rakyat. Agong Santuni Golongan Memerlvkan.

KDYMM Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong dan KDYMM Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong hari ini mengenepikan protokol berangkat menyantuni dan menyampaikan sumbangan kepada 3 keluarga di Kampung Pasir Kemudi, Kampung Bukit Kuin 1 dan Kampung Bukit Kuin 2, Jalan Sungai Lembing, Kuantan, Pahang.

Turut berangkat anakanda Baginda YAM Tengku Panglima Muda Tengku Ahmad Ismail Mu’adzam Shah, YAM Tengku Puteri Raja Tengku Puteri Afzan Aminah Hafizatullah dan YAM Tengku Puteri Raja Tengku Puteri Jihan Azizah Athiyatullah.

Keberangkatan Seri Paduka Baginda berdua mencerminkan keperibadian tinggi dan keprihatinan Seri Paduka Baginda berdua terhadap kebajikan golongan-golongan yang memerlukan bantuan untuk kelangsungan hidup mereka.

Daulat Tuanku.

 

View this post on Instagram

 

KDYMM Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong dan KDYMM Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong ketika berangkat menyantuni dan menyampaikan sumbangan kepada 3 keluarga di Kampung Pasir Kemudi, Kampung Bukit Kuin 1 dan Kampung Bukit Kuin 2, Jalan Sungai Lembing, Kuantan, Pahang. Turut berangkat anakanda Baginda YAM Tengku Panglima Muda Tengku Ahmad Ismail Mu’adzam Shah, YAM Tengku Puteri Raja Tengku Puteri Afzan Aminah Hafizatullah dan YAM Tengku Puteri Raja Tengku Puteri Jihan Azizah Athiyatullah. Keberangkatan Seri Paduka Baginda berdua mencerminkan keperibadian tinggi dan keprihatinan Seri Paduka Baginda berdua terhadap kebajikan golongan-golongan yang memerlukan bantuan untuk kelangsungan hidup mereka. Daulat Tuanku. #agongkita #pahang #royal #malaysia

A post shared by ISTANA NEGARA (@istana_negara) on

 

View this post on Instagram

 

13 Jun 2020 – KDYMM Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong dan KDYMM Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong hari ini mengenepikan protokol berangkat menyantuni golongan yang memerlukan di Kuantan, Pahang. Seri Paduka Baginda berdua berkenan menyampaikan sumbangan kepada keluarga Tuan Azmi Tuan Hassan di Kampung Bukit Kuin 2, Jalan Sungai Lembing, Kuantan, Pahang. Seri Paduka Baginda berdua turut berkenan menyampaikan sumbangan kepada dua lagi keluarga di Kampung Pasir Kemudi, Jalan Sungai Lembing dan Kampung Bukit Kuin 1, Jalan Sungai Lembing, Kuantan. Keberangkatan Seri Paduka Baginda berdua mencerminkan keperibadian tinggi dan keprihatinan Seri Paduka Baginda berdua terhadap kebajikan golongan-golongan yang memerlukan bantuan untuk kelangsungan hidup mereka. Daulat Tuanku. #agongkita #pahang #royal #malaysia

A post shared by ISTANA NEGARA (@istana_negara) on

Seri Paduka Baginda menaiki buaian

Aksi bersahaja Seri Paduka Baginda menaiki buaian ketika berangkat menyantuni dan menyampaikan sumbangan di Kampung Pasir Kemudi, Jalan Sungai Lembing, Kuantan, hari ini.

 

View this post on Instagram

 

13 Jun 2020 – KDYMM Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong dan KDYMM Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong menyantuni dan menyampaikan sumbangan kepada keluarga Puan Zaleha Abdullah di Kampung Bukit Kuin 1, Jalan Sungai Lembing, Kuantan. Seri Paduka Baginda berdua turut berkenan menyampaikan sumbangan kepada dua lagi keluarga di Kampung Pasir Kemudi, dan Kampung Bukit Kuin 2, Jalan Sungai Lembing, Kuantan. Turut berangkat anakanda Baginda YAM Tengku Panglima Muda Tengku Ahmad Ismail Mu’adzam Shah, YAM Tengku Puteri Raja Tengku Puteri Afzan Aminah Hafizatullah dan YAM Tengku Puteri Raja Tengku Puteri Jihan Azizah Athiyatullah. Keberangkatan Seri Paduka Baginda berdua mencerminkan keperibadian tinggi dan keprihatinan Seri Paduka Baginda berdua terhadap kebajikan golongan-golongan yang memerlukan bantuan untuk kelangsungan hidup mereka. Daulat Tuanku. #agongkita #pahang #royal #malaysia

A post shared by ISTANA NEGARA (@istana_negara) on

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @Mstarkini

Sumber:Intagram Istana Negara

PERHATIAN: Pihak Mstarkini tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Mstarkini juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "Ketepi Protokol Demi Rakyat. Agong Santuni Golongan Memerlvkan."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*