“Meniaga Tempat Lain Lah” Peniaga Bvah Pt0ng Pagar DBKL, Terima Kec@man Netizen

Sekarang ni kita tengah dalam musim buah. Banyak buah-buahan tempatan yang orang jual tepi-tepi jalan dan yang paling popular ialah durian.

Kali ni admin nak share pasal peniaga durian tepi jalan. Yang menarik perhatian netizen ialah perangai peniaga ni yang sesuka hati rosakkan kemudahan awam semata-mata untuk menjual durian di kaki lima pejalan kaki di Kuala Lumpur. Korang tengok tweet @dylawok kat bawah ni sendiri.

Meniaga tempat lain lah

Berang dengan tindakan peniaga tidak bertanggungjawab ini, rata-rata netizen menzahirkan rasa tidak puas hati dan mengecam tindakan mereka. Admin pun geram gak tengok orang tu slumber je potong pagar sendiri.

Nak meniaga tu tak salah, tapi kalau orang dah bagi kebenaran untuk berniaga, harap bertimbang rasa lah jugak. Jangan sesuka hati ke rosakkan harta benda awam.

Admin pun perasan gak benda ni. Ada kawasan lapang sikit terus meniaga. Lagi-lagi musim buah sekarang ni, memang banyak gerai buah pop-up, tumbuh bagai cendawan lepas hujan.

Ada kedai yang jual dengan harga berpatutan. Tapi kalau kena kedai yang jenis macam ni, rosakkan harta benda awam, lepas tu harga mahal, memang bertambah menyirap lah.

Admin harap tak ada lagi lah peniaga yang sesuka buat benda pelik macam ni. Kemudahan awan tu untuk kegunaan bersama, bukan untuk tujuan meniaga semata-mata.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @Mstarkini

Sumber:Lobak Merah

PERHATIAN: Pihak Mstarkini tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Mstarkini juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "“Meniaga Tempat Lain Lah” Peniaga Bvah Pt0ng Pagar DBKL, Terima Kec@man Netizen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*