Pakar Perub4tan Dari China “Berpaling Tad4h”, Ded4hkan Fakta Yg Mengeejutkan Tentang P4ndemik Cov1d-19 Yg Disor0k Kerajaan China…

WASHINGTON: China did4kwa menyembunyikan fakta mengenai COV1D-19.

Dakwa4n dibuat seorang pakar perubatan China yang kini melarikan diri ke Amerika Syarikat (AS).

Dr Li Meng Yan memaklumkan dia antara yang paling awal menjalankan kajian mengenai COV1D-19 tahun lalu.

Namun Meng Yan mend4kwa hasil kajiannya disek4t.

Menurutnya, pegawai di sebuah institut kesihatan Hong Kong melar4ngnya daripada bersuara apabila dia cuba memberi am4ran mengenai transmisi COV1D-19 dalam kalangan manusia.

“Saya menyampaikan mesej sebenar mengenai COV1D-19. Jika mesej ini saya sebarkan di Hong Kong, saat saya mula melakukannya, saya akan hil4ng dan dibvnuh, tiada yang dapat mendengar maklumat ini lagi.

“Jadi bagi tujuan ini, saya melarikan diri ke Amerika Syarikat dan memberitahu perkara sebenar mengenai COV1D-19 bagi membolehkan dunia tahu betapa bahayanya v1rus ini.

“Kebanyakan masa, pesakit tidak mendapat rawatan tepat pada masanya, tiada perlindungan kepada pakar perubatan dan pes4kit.

“Kerajaan tidak membenarkan maklumat seperti ini dis3barkan.

“Doktor berada dalam ketakutan, saya sangat kec3wa,” katanya.

Walaupun kini berada di Amerika Syarikat, Meng Yan menyifatkan masih berada dalam ket4kutan dan mend4kwa nyawanya ter4ncam.

COV1D-19 telah menyebabkan lebih setengah juta kem4tian di peringkat global.

Bagaimanapun, ramai berpendapat angka kem4tian sebenar lebih tinggi daripada angka rasmi yang dilaporkan.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @Mstarkini

Sumber:Astro Awani

PERHATIAN: Pihak Mstarkini tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Mstarkini juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "Pakar Perub4tan Dari China “Berpaling Tad4h”, Ded4hkan Fakta Yg Mengeejutkan Tentang P4ndemik Cov1d-19 Yg Disor0k Kerajaan China…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*