“Saya Sedia Jumpa Mana-Mana PU, Ratu Syurga…” Safiey illias Hent@m Balik PU Syed..

Usahawan kosmetik Safiey Illias menyatakan dia bersedia untuk untuk bertemu dengan mana-mana pendakwah yang berniat untuk membimbingnya. Ujarnya dia lebih selesa bersua muka berbanding teguran menerusi surat terbuka di media sosial.

Safiey turut meny1ndir golongan pendakwah yang hanya tahu meny4lak di media sosial semata-mata untuk meraih perhatian dan pengikut yang ramai. Malah, Safiey berkata ibu bapanya juga turut bersedia untuk bertemu.

“Saya bersedia berjumpa dengan mana-mana PU (pencetus ummah), ratu motivasi atau ratu syurga. Jangan pumpang (meny4lak) di media sosial sahaja demi mendapat exposure, like dan pengikut.

“Mak ayah saya pun bersedia. Menunggu juga ni ada tak yang sudi hadir datang dakwah. Tak kan apa-apa cuma surat terbuka untuk Safiey Illias. Awak ingat aku ratu surat terbuka?,” katanya.

Kata Safiey lagi, sekiranya benar ingin menyampaikan dakwah kepadanya, biarlah dengan cara yang lebih ikhlas dan jujur, bukan berlindung di balik agenda tersembunyi.

Safiey memberitahu sesiapa sahaja boleh terus menghubunginya kerana maklumat dirinya diletakkan secara terbuka di media sosial. Safiey turut meminta agar pendakwah yang lain untuk mencontohi Ustaz Ebit Lew dalam menyampaikan dakwah.

“Nombor telefon pun ada dekat profil bio saya, tak ada istilah tak dapat nak WhatsApp dan sebagainya.

“Janganlah jadi ustaz atau PU yang sejenis kejadian alam. Jadilah yang lebih telus, ikhlas dan profesional macam ustaz Ebit Lew. Saya masih menunggu whatsapp daripada PU kejadian alam itu. Terima kasih,” tulisnya.

Meskipun tidak menyebut nama mana-mana pihak, namun mesej tersebut dipercayai ditujukan buat PU Syed susulan tindakan pendakwah itu men3gur tindakan Safiey yang cuba menjadi wanita selepas kembali ke fitr4h asal.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @Mstarkini

Sumber:Rotikaya

PERHATIAN: Pihak Mstarkini tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Mstarkini juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "“Saya Sedia Jumpa Mana-Mana PU, Ratu Syurga…” Safiey illias Hent@m Balik PU Syed.."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*