Swab Test Cov1d-19 Pat@h Dalm Hidvng, Pvnca Kanak-Kanak Comel Ini Menlnggal

IBU bapa mana dalam dunia ini sanggup terima berita yang sangat tidak dijangka seperti ini. Siapa pun pasti akan terk3jvt.

Hanya disebabkan swab test atau alat uj1an bagi mengesan j4ngk1tan w4b4k c0v1d-19 p4tah di dalam hidung ketika pemeriksaan dilakukan, seorang kanak-kanak lelaki comel ini dilaporkan men1ngg4l dunia.

Memetik laporan Sabaq News, dalam satu kejadian yang berlaku di Arab Saudi, seorang kanak-kanak lelaki men1ngg4l dunia di h0sp1tal Umum Shaqra apabila alat swab test p4tah di dalam hidungnya.

Kanak-kanak malang tersebut dibawa ke h0sp1tal apabila mengalami dem4m yang tinggi beberapa hari sebelum kejadian.

Dia kemudian mendapat r4w4tan untuk memeriksa adakah dirinya dij4ngk1ti c0v1d-19. Namun ketika diperiksa menggunakan alat swsb yang dimasukkan ke hidungnya, alat itu tiba-tiba pat4h di dalam hidungnya. Doktor terpaksa menggunakan ub4t b1us untuk melihat di mana keduduk4n alat test swab tersebut.

Malangnya, alat swab itu melekat di tekaknya yang membawa akibat kepada kesuk4rannya bernafas hingga membawa kepada punca kem4tiannya.

Dalam pada itu, Gulf News melaporkan, anak kecil tersebut men1ngg4l dunia selepas 24 jam memasuki h0sp1tal tersebut.

Ayahnya, Abdullah Al Joufan ketika menceritakan detik sed1h itu mengakui, awalnya dia menolak agar anaknya dibius untuk melihat di mana alat swab tersebut. Bagaimanapun para doktor mendesak agar imbasan dilakukan.

Malangnya, ketiadaan doktor pakar yang sedang bercuti menyukarkan pembed4han dilakukan dengan segera untuk menarik swab yang terlekat di tekak anak kecil itu.

Akui Al Joufan, sebaik mengetahui doktor pakar bercuti, dia mahu memindahkan anaknya ke sebuah h0sp1tal di Riyadh, tetapi ambulans pula datang lambat. Sebaik ambulans datang, anaknya sudah pun men1ngg4l dunia.

Ekoran kisah ini menjadi tul4r, bapa si m4ti mendapat panggilan telefon dari Menteri Kesihatan Arab Saudi, DR Tawfiq Al Rabiah yang menyampaikan ucapan sed1h di atas pemergian anak kecil itu malah salam juga disampaikan dari Pengarah Urusan Kesihatan di Royadh Hassan Al Shahrani.

Menteri Kesihatan itu berjanji akan menyi4sat k3s ini lebih lanjut.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @Mstarkini

Sumber:Sinar

PERHATIAN: Pihak Mstarkini tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Mstarkini juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "Swab Test Cov1d-19 Pat@h Dalm Hidvng, Pvnca Kanak-Kanak Comel Ini Menlnggal"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*