Balv Abam Tampil Dedh Yg Dia Terkedv Ali Puteh Diam2 Bvat Benda Ini

SELEPAS lima bulan pergi buat selamanya, tempat persemadian Abam Bocey yang terletak di Tanah Persemadian Islam Sungai Pusu, Gombak selamat dinaikkan batu dan binaan persemadian. Pada entri yang dikongsikan di Instagram, Ali meminta pengikutnya yang ingin menziarahi tempat persemadian Abam untuk mendoakan kesejahteraannya.

Namun tindakan itu kurang disenangi balu Abam, Nor Hidayah Mohd Ali kerana dia tidak dimaklumkan mengenainya. Nor Hidayah ketika ditemui mStar bagaimanapun enggan memperbesarkan mengenai perkara berkenaan bagi mengelakkan sengketa berpanjangan.

“Saya pun tak tahu yang dia buat batu ni. Dia tak hubungi saya langsung. Saya tahu lepas tengok di Instagram. Saya malas nak cakap apa-apa, baik saya diam saja,” katanya dalam nada kecewa. Dalam pada itu, bapa Nor Hidayah iaitu Mohd Ali Bahtin turut melahirkan rasa kecewa kerana anaknya seolah-olah tiada hak ke atas tempat persemadian Abam.

“Memang kami tak tahu ahli keluarga Abam bina kepok di tempat persemadian Abam hari ini,” kata Mohd Ali. Nor Hidayah dan Abam melangsungkan perkahwinan pada 8 Disember 2017 di Masjid Jamek Sultan Hishamuddin, Sabak Bernam.

Pasangan itu dikurniakan seorang cahaya mata lelaki Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey yang kini berusia 14 bulan. Abam atau nama sebenar Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Redzuan pergi buat selamanya pada 10 Februari lalu selepas dua hari mengalami demam.

Berikut pula reaksi dari warganet..

“Laaa. Letak batu pun jadi problem patutnya terima kasih. Taah2 selama ni masalah mmg dngan bini dia.. Bak kata Achey ngn Fad pun.. Ali puteh mmg silap bg status wasap mcm tu. Tp bini dia pun silap bukak crita keluarga kat org luar.

” Jasad pun dah kene makan ulat, hanya amal dan taqwa bekalan Abam kat sana. Tempat persemadian tu sebagai peringatan je utk kita yg hidup ni. Tk perlu kecewa. Doakan yg baik2 utk suamimu. Berlapang dada lah. Muga hidupmu Dan anakmu tenang selalu. X perlu nk brbalah dgn bekas keluarga mertua… ” Mana la nk tau bini dia xsuka, yala kan ada satu hadis ka apa entah sy terbaca, nabi melarang membuat binaan di situ. Correct me if i am wrong..

Dalam diam sudah genap dua bulan Abam Bocey pergi menghadap illahi. Fad luahkan sesuatu. Tak sangka ini yang Fad luahkan.

Sudah lebih dua bulan Abam Bocey tinggalkan kita, pasti insan terdekat masih merasa kehilangan. Baru-baru ini, Fad Bocey meluahkan rasa rindu di akaun instagramnya sambil menyatakan kehilangan ini sudah genap dua bulan. “SALAM SUBUH SEMUA🤲🏻🤲🏻 Hari ni genap 2 bulan kau pergi bam,aku tak penah rasa kau jauh dari aku,hati ni hari2 ingt kat kau,semoga bersama org2 yg beriman ye sahabat,aku rindu kau sgt2..AL FATIHAH🤲🏻🤲🏻🙏🏻🙏🏻”

Fad juga memohon agar semua untuk mendoakan dan sedekahkan Al-fatihah untuk Abam. Fad juga ada berkongsi kenangan terindah untuk mereka terutamanya apabila mereka bersama-sama sebagai kumpulan Bocey. Selain itu juga, Balu  Abam, Nor Hidayah Mohd ada memuatnaik satu video di akaun insatgram @abam_bocik yang diuruskan olehnya.  “Hari ini genab 2 bulan Abg pergi tinggal kan kami, Al-fatihah suamiku”. tulisnya. Terdahulu, Abam, 32, pergi menghadap illahi pada 10 Februari lalu di kediamannya di Kampung Sungai Salak, Batu 10, Gombak.  Abam tinggalkan isteri, Nor Hidayah Mohd Ali, 28, dan seorang lelaki, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey berusia lapan bulan.

Sumber: Instagram Fad Bocey, Abam Bocik

Tak sangka balu Abam dedahkan sesuatu pada hari ke 30 Abam pergi buat selamanya. Ramai warganet terkejut dengan apa yang dia dedahkan

Isteri kepada Abam Bocey, Siti Nurhidayah Mohd Ali menerusi Instagram Abam ada memberikan dedikasinya buat suaminya yang kini genap sebulan pergi buat selamanya. Sambil menyatakan setiap yang hidup pasti menemui pemergian, Hidayah turut menyatakan adalah lebih baik mendoakan pasangan yang ditakdirkan pergi lebih dahulu.

“Setiap yang hidup, pasti akan pergi.” Jika ditakdirkan pasangan kita pergi buat selamanya terlebih dahulu daripada kita, usahlah meraung tetapi, berdoalah kepada Allah S.W.T buat suamiku yang tercintaaa hari ni genap sebulan abang tinggalkan kami semua.. AL-FATIHAH (dibaca) Syed Umar Mokhtar,” tulisnya sambil d1susuli dengan beberapa tanda pagar.

Abam atau nama sebenarnya, Syed Umar Mokhtar bin Syed Mohd Redzuan, 32, telah pergi buat selamanya di kediamannya pada pagi 10 Februari lalu. Abam dan Nor Hidayah mendirikan rumah tangga pada 2017. Pasangan itu dikurniakan seorang anak lelaki, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey bin Syed Umar Mokhtar Al-Juffrey, 8 bulan.

Terdahulu, Hidayah turut mengumumkan dirinya kini mengawal selia akaun Instagram Abam dan berjanji untuk berkongsi perihal perkembangan terkini anak tunggal mereka.

Sumber: MH

Tak sangka balu Abam dedahkan sesuatu pada hari ke 30 Abam pergi buat selamanya. Ramai warganet terkejut dengan apa yang dia dedahkan

Isteri kepada Abam Bocey, Siti Nurhidayah Mohd Ali menerusi Instagram Abam ada memberikan dedikasinya buat suaminya yang kini genap sebulan pergi buat selamanya. Sambil menyatakan setiap yang hidup pasti menemui pemergian, Hidayah turut menyatakan adalah lebih baik mendoakan pasangan yang ditakdirkan pergi lebih dahulu.

“Setiap yang hidup, pasti akan pergi.” Jika ditakdirkan pasangan kita pergi buat selamanya terlebih dahulu daripada kita, usahlah meraung tetapi, berdoalah kepada Allah S.W.T buat suamiku yang tercintaaa hari ni genap sebulan abang tinggalkan kami semua.. AL-FATIHAH (dibaca) Syed Umar Mokhtar,” tulisnya sambil d1susuli dengan beberapa tanda pagar.

Abam atau nama sebenarnya, Syed Umar Mokhtar bin Syed Mohd Redzuan, 32, telah pergi buat selamanya di kediamannya pada pagi 10 Februari lalu. Abam dan Nor Hidayah mendirikan rumah tangga pada 2017. Pasangan itu dikurniakan seorang anak lelaki, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey bin Syed Umar Mokhtar Al-Juffrey, 8 bulan.

Terdahulu, Hidayah turut mengumumkan dirinya kini mengawal selia akaun Instagram Abam dan berjanji untuk berkongsi perihal perkembangan terkini anak tunggal mereka.

Sumber: MH

Terkejut Fad dedahkan keadaan tanah persemadian Abam lepas 16 hari Abam pergi buat selamanya. Ingatkan makin lama makin ok.

Lebih dua minggu sudah berlalu, namun Syed Umar Mokhtar atau dikenali sebagai Abam masih ‘basah’ sehingga hari ini kerana tetamu tidak putus-putus menziarahi Abam. Dalam pada itu, Fad turut menziarahi sahabatnya itu yang pernah sama-sama menganggotai kumpulan Bocey.

“Sempat melawat sahabat sy Syed Umar Mokhtar, Alhamdulillah sampai sampai basah je tanah kau, yg datang pon tak putus putus. Tiap kali aku datang sini autom4tik flashback semua kenangan kite, aku ingat makin jauh hari berganti hari bole jd makin ok, tp makin tebal rindu ni bam.. Al Fatihah😔 #kitabaikramaisayang #hatiinihanyarindu,” tulisnya.

Terdahulu, Abam, 32, telha di sahkan pergi buat selamanya dipercayai ak1bat d3mam pan4s. Abam diuruskan di Tanah Persemadian Islam Jalan Sungai Pusu, Gombak, semalam. Abam telah tinggalkkan seorang balu, Siti Nurhidayah Mohd Ali dan seorang anak lelaki, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey Syed Umar Mokhtar Al-Juffrey,8 bulan.

Dalam perkembangan lain, majlis bacaan Yassin dan tahlil akan diadakan pada 27 Februari ini (Khamis) di Masjid Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur.

Foto : Instagram Fad Bocey Sumber: MH

Tak sangka ini 9 bukti mengejutkan yg Ali buat isteri Abam macam tak wujud.Terkedu rupanya inilah kereta mewah yang mereka rebutkan

based on videos yang i tengok dalam utube mengenai Abam (masa hidup & dah pergi buat selamanya) 1. Abam anak mak sangat. sebab dunia Abam hanya dengan mak. kakak dah kawen, adik adik ada hal sendiri. mak Abam siap cakap yang mak seorang yang manja, masa suami (bapak tiri Abam hidup) bapak selalu tido tepuk2 tepuk mak.

then bila bapak pergi buat selamanya, abam yang take over. tapi tak sure la even sampai  abam kawen pon mak manja mcmtu. so kat sini boleh tau Abam terlalu sayangkan mak sangat. even mak Abam pon pernah mention pasal hal adek beradik kt Abam , tp Abam bekap cakap tak pela mak. so kat situ dah nampak peel adik beradik Abam yer

2. manjakan adik adik. even adik nak beli air pon, pow dengan Abam. 3. beli tanah dan buat rumah siap bina 4 bilik (saiz & perabot yang sama). Ali mention yang Abam cakap if 1 day dorang merempat, balik la ke rumah Abam yang Abam dah sediakan bilik untuk dorang.

4. based on IV reporters dengan Ali: a. Ali dok mention pasal peribadi Abam yang baik dengan mak, adik beradik dan orang luar. hal balu Abam tak sebut pon. if ada, pasal anak je. b. dalam IV dengan HMetro pon, Ali bukak stordan almari, tunjukkan barang barang Abam siap tengah plan nak let go ke macam mana barang Abam. tak ada langsung ayat nak refer to kakak ipar ke apa. as if balu Abam xde hak atas barang abam.

c. sama jugak mcm kereta. Ali cakap nak bg kat anak abam bila dah besar if dorang mampu tanggung kereta tu. dah jadik tukun kot kalo tggu sampai budak tu beso. lgpon kete bukan ada insurans ke, so kalo dah ta ada  bukan kira burn ke tak payah bayar. (i xpaham bab nie, mohon uols yang expert explain)

d. time kt Meletop pon Ali cakap rumah tu balu boleh duduk. tp if balu kawen lain jangan pisahkan anak Abam dengan dorang. waris kuat family dorang sebab keturunan lelaki pertama syed syarifah. 5. IV DTL, balu Abam mention die nak guna kereta, memula dorang tak bagi. then bila balu cakap nak bawak anak g kinik dorang bagi. tapi bila balu nak bawak balik umah family balu, dorang buang roadtax kereta. hp kakak die ambil. wallet tak tau siapa yang ambil. sbb kualiti video DTL nie hauk, pakai headphone pon xberapa clear.

conclusion nya :

kesian balu Abam, sebab i tgk dalam rancangan Jom Berbuka Abam mention wife die orang yang lurus dan tak banyak cakap. so masa 1st tahu Abam dah pergi buat selamanya i banyak bukak video Abam so i dah agak perkara ini (rebut harta) akan jadik.

sebab Abam sangat manjakan adik beradik. kategori adik beradik parasit di kalangan meleis nie mmg fofular sebab mmg ada di kalangan kita. so xheranla if adik beradik Abam hadap dengan reta Abam. nak pulak sekarang dorang kene jada mak, lg la dorang nak duit tu utk kegunaan mak dorang kan.

credit warganet luvly_snow8608

‘Budaknya jenis lurus. Tak wajar dia dilayan seperti itu” – Sepupu B4lu Abam Ger4m Dgn Ali Kata Kakak Ipar dia macam tu

Terlajak perahu boleh berundur, terlajak kata buruk padahnya! Ketelanjuran kenyataan Ali Puteh tentang  kakak iparnya itu telah mengundang kem4rahan ramai pihak, sebagai ahli keluarga, sudah semestinya Akhi Fairuz tidak boleh terima kerana dia kenal sikap sepupunya itu.

Deleted? Damage is done bro! Katanya, Hidayah itu seorang yang lurus bendul, jadi kalau diperhatikan apabila ditanya sudah semestinya akan dijawab. Tapi d@kwaan Ali kata dia tamak harta sampai labelkan kakak ipar sendiri hati binaaatang itu telah sangat keterlaluan.

Akhi akui, tindakan Aliff Syukri itu agak melampau, tapi sikap cepat buat andaian Ali itu lagi keterlaluan. Kalau diam@ti betul-betul, Hidayah ini memang jenis ‘lurus’ sikit orangnya sebab Abam sendiri pernah mengaku dalam satu program ni pasal isterinya itu. Katanya dia suka usik isterinya sebab lurus sikit.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @Mstarkini

Sumber:http://apampink.net/

PERHATIAN: Pihak Mstarkini tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Mstarkini juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "Balv Abam Tampil Dedh Yg Dia Terkedv Ali Puteh Diam2 Bvat Benda Ini"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*