“ Ank Syvrgaku,” J4ntung Ank Tdak Kelihatan, Isteri Dr. Say Alami Kegvguran

Doktor selebriti yang kini bergelar pelakon, Dr. Say Shazril berkongsi satu khabar duka apabila memaklumkan bahawa kandungan isterinya mengalami kegvguran.

Menurut Dr. Say, denyutan j4ntung anaknya itu sudah tidak kelihatan saat isterinya membuat imbasan sendiri terhadap kandungannya itu.

 

View this post on Instagram

 

Topik : Innalillahiwainnailaihiroajiun Anak Syurgaku Rabu minggu lepas bini sy merasakan sesuatu tak kena maka dia scan dirinya sendiri. Jantung baby tak kelihatan, baby tak bergerak. Dia call sy menangis saying dia tak nampak denyutan jantung bayi. Sepatutnya temu janji bersama pakar sakit puan kami hari ni tapi akibat risau kami cepatkan kepada Jumaat minggu lepas. Mase scan bini pakar bertanya “ade pendarahan atau sakit perut tak?”, bini reply “takde, rasa biase je”, pakar sambung “jantung baby tak kelihatan ni”. Bini akur, mother instinct & scannya sebelum ni terbukti tepat. Begitulah kisah kehilangan anak dalam kandungan kami. Kalau ikutkan masuk 12 minggu dah anak kami. Sedih? Semestinya. Parents mane tak sedih kehilangan anak walaupun anak tu hanya dalam kandungan. But it was a wonderful 12 weeks having u. Tiada alahan, tiada kesusahan. Akan tetapi kami redha. Pasti ada hikmah dengan kejadian ini. Walaupun kami tak tahu apa hikmahnya tapi kami pasti banyak perubahan hidup yg ingin kami lakukan. Mungkin kisah kami boleh dijadikan iktibar yg Anything Is Possible In This Life & It Could Happen To Anyone. Tak pernah langsung kami menjangkakan kami akan melalui kesedihan sebegini but maybe this is for the best. Mungkin ini petanda yg kami harus tumpukan perhatian kepada Ace dahulu. Dalam kesempatan ni sy ingin mengucapkan jutaan terima kasih sekali lagi atas doa anda semua masa awal2 sy buat post wife sy mengandung dulu. Mungkin kali ni bukan rezeki kami, InsyaAllah satu hari nanti maybe. Allah Is The Best Planner, walaupun mommy & daddy tak kenal raut wajahmu, tunggu mommy & daddy di akhirat kelak wahai anak syurgaku.

A post shared by Dr Shazril Shaharuddin (@say_shazril) on


Lalu, dia dan isteri segara berjumpa dengan doktor bagi mendapatkan kepastian.

“Innalillahiwainnailaihiroajiun Anak Syurgaku. Rabu minggu lepas bini saya merasakan sesuatu tak kena maka dia scan dirinya sendiri.

“Jantung baby tak kelihatan, baby tak bergerak. Dia call saya menangis saying dia tak nampak denyutan j4ntung b4yi.

“Sepatutnya temu janji bersama pakar s4kitpuan kami hari ni tapi akibat risau kami cepatkan kepada Jumaat minggu lepas.

“Masa sedang discan pakar bertanya “ade pendar4han atau s4kitpervt tak?”, bini reply “tiada, rasa biase je”, pak4r sambung “j4ntung baby tak kelihatan ni”. Bini akur, mother instinct & scannya sebelum ni terbvkti tepat.

Khabar dvka tersebut dikongsikan oleh pelakon drama Kebaya Kasut Kanvas itu menerusi akaun Instagram miliknya.

Akui berasa amat sedih namun, Dr. Say menjelaskan bahawa dia dan isteri redha dengan ujian yang men1mpa mereka ketika ini.

“Begitulah kisah kehilangan anak dalam kandungan kami. Kalau ikutkan masuk 12 minggu dah anak kami. Sedih? Semestinya.

“Parents mane tak sedih kehilangan anak walaupun anak tu hanya dalam kandungan. But it was a wonderful 12 weeks having u. Tiada alahan, tiada kesusahan.

“Akan tetapi kami redha. Pasti ada hikmah dengan kejadian ini. Walaupun kami tak tahu apa hikmahnya tapi kami pasti banyak perubahan hidup yang ingin kami lakukan.

“Mungkin kisah kami boleh dijadikan iktibar yang Anything Is Possible In This Life & It Could Happen To Anyone.

Dalam pada itu, Dr. Say turut menitipkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang telah mendoakan dia dan isteri selama ini.

“Tak pernah langsung kami menjangkakan kami akan melalui kesedihan sebegini but maybe this is for the best.

“Mungkin ini petanda yang kami harus tumpukan perhatian kepada Ace dahulu. Dalam kesempatan ni saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih sekali lagi atas doa anda semua masa awal-awal saya buat post wife saya mengandung dulu.

“Mungkin kali ni bukan rezeki kami, InsyaAllah satu hari nanti maybe. Allah Is The Best Planner, walaupun mommy & daddy tak kenal raut wajahmu, tunggu mommy & daddy di akhirat kelak wahai anak syurgaku.

Melihat di ruangan komen, rata-rata netizen turut bersedih selain turut menitipkan ucapan takziah buat Dr. Say dan isteri.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @Mstarkini

Sumber:MH/ Berita Stedy Press

PERHATIAN: Pihak Mstarkini tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Mstarkini juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "“ Ank Syvrgaku,” J4ntung Ank Tdak Kelihatan, Isteri Dr. Say Alami Kegvguran"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*