Degil! Manusia Terpantas Di Dunia Usain Bolt Positif Covld-19, Ini Pvncanya

Umat manusia berdepan dengan satu cabaran baru pada tahun 2020. Sejak awal tahun, kita dikejutkan dengan kehadiran satu wab4k yang dikenali sebagai Covi1d-19 yang mampu menjejaskan kesihatan sehingga la mergut nyawa ramai.

Banyak Negara telah membuat pelaburan untuk membangunkan vaks1in namun sehingga hari ini masih belum ada yang boleh mencegah pandemik berkenaan. Beribu-ribu kes dilapokan di seluruh Negara saban hari.

Trend ini telah memaksa banyak Negara untuk menutup pintu sempadan mereka daripada dimasuki oleh pelancong asing sehingga lah keadaan kembali reda. Bagi Covi1d-19, ianya tidak mengenal pangkat atau darjat.

MANUSIA TERPANTAS DISAHKAN POSITIF COV1ID-19

Ianya boleh dijangk1iti oleh sesiapa sahaja yang tidak menjaga SOP yang ditetapkan oleh WHO. Dalam perkembangan semasa, selebriti yang menjadi m4ngsa kepada pandemik ini ialah manusia terpantas di dunia, iaitu Usain Bolt.

Dia yang dipercayai positif gara-gara menghadiri sambutan hari jadinya yang ke-34 berikutan ada tetamu yang hadir tidak memakai penutup muka/face mask dan tidak menjaga jarak.

KES MULA MENINGKAT DI JAMAICA, 60 KES DALAM MASA SEHARI

Perkara tersebut disahkan oleh Kementerian Kesihatan Jamaica sendiri apabila Usain didapati positif selepas melakukan ujian saringan sehari selepas majlis berkenaan dianjurkan.

Negara Jamaica antara yang mula terkesan dengan Cov1id-19 apabila kes meningkat kepada angka 60 sehari jika dibandingkan hanya 10 kes sehari sejak kebelakangan ini.

 

View this post on Instagram

 

Stay Safe my ppl 🙏🏿

A post shared by Usain St.Leo Bolt (@usainbolt) on


Sehubungan dengan kejadian, juara pecut dunia tersebut menjalani ku4rantin di rumah sebaik sahaja selesai melakukan ujian saringan.

JADI BUALAN DI TWITTER, RAMAI TETAMU TAK PAKAI MASK DAN TIADA PENJARAKAN SOSIAL

Terdahulu, parti sambutan Usain Bolt dipertikaikan ramai warganet berikutan tiada penjarakan sosial dan langsung tidak memakai penutup muka. Rata-rata tetamu yang hadir mengabaikan SOP ketika berada di kawasan sesak sekali gus menimbulkan amarah ramai.

Secara keseluruhan, mencegah antara jalan terbaik dengan keadaan sekarang. Suka diingatkan kepada orang ramai agar elak berada di kawasan orang ramai dan kekal memakai penutup muka.

Jadikan kisah-kisah sebegini sebagai pengajaran agar bukan kita yang jadi mangsa Covid-19 yang seterusnya kelak.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @Mstarkini

Sumber: Meecks.com

PERHATIAN: Pihak Mstarkini tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Mstarkini juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "Degil! Manusia Terpantas Di Dunia Usain Bolt Positif Covld-19, Ini Pvncanya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*