Kurang Ajar! Tiz Zaqyah ‘Diser@ng’ ARMY, Pvncanya Bvat Ramai Terkedv

GARA-GARA memberi pendapat terhadap lirik lagu baharu ‘Dynamite’ nyanyian kumpulan Kpop BTS, pelakon Tiz Zaqyah ‘diser4ng’ peminat kumpulan itu iaitu ARMY di laman Twitter.

Perbalahan bermula apabila Tiz menyifatkan lirik lagu itu ditulis untuk kanak-kanak ketika membalas ciapan (tweet) seorang pengguna Twitter iaitu Effi Saharudin yang tidak senang hati dengan lagu tersebut.

“Apa benda s*** lirik lagu macam budak darjah tiga?” tweet Effi Saharudin.

Tiz atau nama sebenar Siti Zaqyah Abdul Razak, 32, membalas tweet tersebut dan berkata Dynamite sememangnya ditulis untuk pendengar-pendengar generasi muda.

 

ARMY yang tak ada chill… Army betul sepatutnya ada sikap positif.

TIZ ZAQYAH

PELAKON

Pelakon drama Nur Kasih itu berkata orang ramai perlu belajar untuk bertenang dan tidak mudah melenting.

“Memang lagu untuk budak-budak, kan? Ia ditulis untuk memudahkan budak-budak faham.

“Apa salahnya dengan kenyataan saya? Takkan nak lirik macam lagu limp bizkit chocolate starfish and the hotdog flavored water, kot?

“Army yang tak ada chill… Army betul sepatutnya ada sikap positif. Tapi tak… mereka tak mewakili Idol (BTS) mereka langsung. Katy Perry dan Sia punya lirik pun ditulis sesuai untuk semua peringkat umur daripada kanak sehingga dewasa.

“Jadi, apa salahnya saya cakap tu wahai Army BTS? Kurang ajar betul la korang ni. BTS kalau tahu korang kurang ajar macam ni tak malu ke?

Tangkapan skrin tweet Tiz berkenaan lirik lagu baharu BTS.

“Orang patut belajar untuk bertenang. Periksa balik tahap bitterness tu,” tulis Tiz.

Komen Tiz mendapat kec4man segelintir netizen yang mengatakan aktres itu hanya menganggap lagu bersifat jiwang dan penuh emosi sebagai lagu yang matang dan mempunyai makna.

Beberapa individu turut mempertahankan kumpulan Kpop itu dan berkata mereka melancarkan lagu tersebut untuk pendengar mereka yang menghadapi masalah sepanjang pandemik Covid-19.

“Tiz agaknya nak lagu berunsur cinta baru lagu tu matang. BTS bukan jenis yang buat lagu jiwang leleh putus cinta la, curang la, apa la. Mereka buat lagu yang ada maksud… Di Malaysia ni ada ke penerbit yang buat lagu pasal menyayangi diri sendiri? Tak ada, semua jenis sama saja… lagu cinta.

“Sis, Dynamite ni lagu untuk menggembirakan pendengar sepanjang pandemik ini. Mereka masukkan lirik yang bagus dalam lagu itu. Ia mungkin kedengaran seperti lagu kanak-kanak tapi bukan. Jangan salah anggap dengan mereka,” komen beberapa netizen.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @Mstarkini

Sumber:Mstar

PERHATIAN: Pihak Mstarkini tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Mstarkini juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "Kurang Ajar! Tiz Zaqyah ‘Diser@ng’ ARMY, Pvncanya Bvat Ramai Terkedv"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*