“Mem4lukan, Umpama Tiada Harga..” Wardina Kecew@ Gambar Jadi Bahan Lawak

Pelakon Wardina Safiyyah menerusi akaun Instagram meluahkan kekecewaan terhadap pengguna Facebook yang dilihat meninggalkan kata-kata berbaur luc*h terhadap dirinya. Apa yang dikesalkan ialah tindakan lelaki itu memuatnaik gambar Wardina dengan kapsyen seolah boleh ‘dirunding’ jika mahu mendapatkannya.

Tindakan itu bagaimanapun telah diberi amaran tegas suami kepada Wardina sendiri iaitu Ikhwan Johari supaya lelaki berkenaan menurunkan status yang tidak sopan terhadap isterinya.

‘Rasa nak runding terus’

Difahamkan, sebelum ini Wardina telah melontarkan pandangan peribadinya terhadap isu politik negara melalui aplikasi Live Instagram. Wardina mendakwa berkemungkinan individu tersebut kurang bersetuju dengan pandangannya sehingga bertindak memuat naik foto pelakon itu di laman Facebook dengan kapsyen tidak sennoh.

Wardina bagaimanapun meminta agar individu berkenaan lebih berhati-hati dalam apa jua tindakan kerana berkemungkinan dalam memalukan agama Islam. Sekiranya tidak bersetuju dengan pandangan Wardina, perkara berbaur ‘rundingan harga’ sebegini tidak sepatutnya dilakukan mana-mana individu.

Tak tahu lah korang lelaki Melayu ‘Islam’ peju4ng ‘agama’ rasa macam mana? No honestly though what do you get? Ada ke Nabi SAW ajar bercakap dan mem4lukan saudara seIslam dan seorang wanita macam ini? Kalau masih ada maruah dan rasa malu la. I don’t even understand what you’re talking about! Tau la kepala ot4k itu politik 24 jam. Kalau tak ada rasa malu buatlah suka hati. Saya ini ibu dan isteri orang. Have some respect at least. Boleh tidak bersetuju. Tapi tak perlu macam ini.

Let us ALL of us call out these bvllying and disgusting behaviours! We need to be reminded and must not accept these behaviours as a norm. It’s truly disgvsting for our children to see. Anak-anak tengok. Kalau bapak mereka buat begini. Anak-anak pun buat juga dekat orang lain. I mean honestly. Is this a society you want to live in? Devoid of adab and enjoy/glorify bvllying and tr4shing others?

Respon suami Wardina

Kecewa dengan apa yang berlaku, suami Wardina memberi amaran agar gambar tersebut diturunkan. Perkara ini telah melibatkan m4ruah isterinya sendiri. Ikhwan memohon agar pengguna media sosial yang lain bertindak lebih rasional antara isu politik dan agama.

Dia turut memberi amaran tegas untuk tidak jatuhkan maruah golongan wanita seolah tidak punyai harga. Tambahnya, dia tidak akan memaafkan mana-mana pengguna media sosial lain yang telah melontarkan komen berunsur luch pada status berkenaan.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @Mstarkini

Sumber:Wardina Safiyyah

PERHATIAN: Pihak Mstarkini tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Mstarkini juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "“Mem4lukan, Umpama Tiada Harga..” Wardina Kecew@ Gambar Jadi Bahan Lawak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*