Baru Je Ramai Mula Sokong Ali, sekali Netizan Perasan Tulisan ‘Biad@p’ Surat Sam4n

Berita membabitkan sam4n balas pelawak Ali Puteh terhadap kakak iparnya Nor Hidayah Mohd Ali beberapa hari lalu seakan ‘melet0p’ kembali.

Pada hari pertama berita tersebar, Ali sudah memuatnaik status di Instagram merujuk kepada isu tersebut, namun terpaksa menutup ruangan komen.

Selepas tampil memberi penjelasan, Ali dilihat sudah membuka semula ruangan komen bersama dengan posting baru.

Jika sebelum ini, timbul perbezaan pendapat di kalangan warganet apabila gigih memberikan hujah masing-masing berkenaan isu sam4n Ali dan Hidayah.

Dah macam ada dua pasukan ‘berbalah’ pula, di mana team Ali melawan team Hidayah. Ada yang menyokong Ali, ada juga yang menyokong Hidayah.

Bagaimanapun menerusi perkongsian terbaru Ali, rata-rata komen ditinggalkan warganet kali ini bersifat positif.

Meskipun Ali hanya berkongsi gambar pergi memancing, tapi kebanyakan memberi kata-kata berbentuk nasihat dan sokongan kepada Ali merujuk kepada isu dengan Hidayah.

” Sabar lah ali. Orang kalau dah tak suka.. Kau terangkan lah kebenaran macam mana pun.. Still dia tak akn suka kau.. Still dia akan nmpk salah kau. Bagus kau tak pedulikn apa orng nk kata..,” tulis Ghoul

“Pembelaan hidayah puk-imak”

Namun begitu, terdapat satu komen dari pemilik akaun ig ezzultan yang mendakwa ternampak tulisan yang sangat kurang menyenangkan di PDF surat sam4n Ali kepada kakak ipar beliau

“Ali.. time aku tgah syok2 tengok video kau tadi, tetiba aku terperasan plak pada satu petikan yg kau tunjukkan pada camera secara dekat gambar PDF tuntutan balu arwah dlam handfone kau. tapi yg tak sedap tu.. pdf tu tertulis “Pembelaan hidayah puk-imak”. Tak kan ko sebi-adap tu kan ali. boleh kau jelaskan?’ tulis pemilik akaun tersebut

Shingga kini, komen tersebut belum di padam dan Ali tidak memberi apa-apa reaksi terhadap dakwaan tersebut

Seorang netizan pula  berpendapat Ali silap lantik diri sendiri

ptriraisaaa “bg saya, ali silap dr awal, sbb melantik dr sendiri dlm hal mengurus peninggalan arwah. sepatutnya urusan ni yg lebih berhak adalah balu sendiri. melainkan balu dgn rela hati membenarkan ali membantu menguruskannya. Dan Lebih silap besar sikap ali yg canang 1 malaysia isu sensitif ni. Nampak tak cerdik disitu. Nampak ada berlaku konflik selepas abam pergi, dayah keluar rumah terus. Apa2 Harap ali diam ja la.. Nampak meroyan teruk. Dh jadi kes mahkamah. so guna saluran yg sepatutnya. sila bercakap di mahkamah ja… meroyan byk pon.. actually netizen pon naik menyampah.. gpn isu duit 10k tu dayah takde sumber pendapatan kn..kalau dia boleh keluarkan duit dr akaun arwah, maknanya arwah bg access utk balu nk keluarkan duit tu..nanti dh beku akaun tu nk cari duit kat mana pulak?”

**Rakaman ketika Ali menunjukan surat sam4n boleh di lihat di pautan di bawah

Dalam pada itu Ustaz  Abu Syafiq juga tampil mengulas dalam perkembangan semasa sam4n menyam4n antara keluarga Ali dan Hidayah

“Jika balu menyaman ibu mertua kerana rebut harta adalah perbuatan derhaka tahap gaban Ultra ultraman yg tinggi. Bukan semua benda mesti kena sam4n. Kalau fitn4h tu lainlah. Ini benda boleh settle dalam. Ibu mertua ibarat ibu kandung. Hormati dia seadanya.”

Komen Syuk Kicuk, adik Ali Puteh curi tumpuan

Menariknya, dalam banyak-banyak komen ditinggalkan warganet, terselit satu komen adik Allahyrham Abam yang bernama Syuk.

Menggunakan ID SyukKicuk, adik Ali itu dilihat bukan sahaja meninggalkan komen, namun sempat berbalas komen dengan warganet lain

” Alhamdulillah.. Sedikit sebanyak ada banyak jugak komen-komen yang baik untuk ngah.. Alhamdulillah..” tulis Syuk

Kemudian menerusi komen Syuk itu juga, beberapa warganet lain tampil membalas sehingga Syuk dilihat berbalas komen dengan warganet.

Ia susulan salah faham timbul apabila seorang warganet meminta Syuk agar berdiam diri sahaja dan jangan masuk campur dalam isu membabitkan Ali dan Hidayah.

Individu bernama Azriea menulis “Lebih baik Syuk Kicuk diam dari berkata apa-apa sebab orang luar kan. Takpe lah Allah ada tak lama lagi terungkai la cerita sebenarnya.”

” Assalamualaikum sis.. Maaf sebelum ni pernah nampak saya keluarkan apa-apa statement ke melalui ig saya ini? balas Syuk.

” Saya pun sedar siapa saya.. Kalau sis tengok posting-posting yang sebelum ini, adakah saya ada buat posting mengenai kes Ali dgn dayah..?

” Kalau sis tengok betul posting saya banyak melawat ke kubvr arwh abam dan gambar bersama arwh..

” Dan lagi satu, saya pun berharap sis doakan yang baik-baik saja.. Itu saja.. Maaf kalau ada silap..” tulis Syuk.

Bagaimanapun Syuk kemudian meminta maaf di atas salah faham tersebut, “Rilek-rilek salah paham je ni.. Jangan marah-marah Azrieaa misunderstood jer.. Maaf kalau saya da silap.. Ampunnn”

Status Terbaru Dimuatnaik Oleh Hidayah, ‘Dah Besar Nanti Jangan Bagi Orang Tindas Ibu’

Sementara itu, Hidayah turut bersuara namun memilih untuk tidak mengulas lebih lanjut mengenai isu sam4n yang dikeluarkan adik iparnya itu.

” Buat masa sekarang ini, saya nak diamkan diri dulu. Nanti akan tahu juga perkara yang sebenar,” katanya.

Menurut Hidayah, setiap apa yang dilakukannya hanya semata-mata untuk anak, Hamzah.

” Saya hanyalah ibu tunggal yang mencari rezeki dengan titik peluh sendiri menjual cempedak goreng untuk menyara anak,” katanya lagi.

Hidayah muatnaik status terbaru

Sejak itu juga tidak banyak yang keluar dari pihak Hidayah. Kebanyakan kenyataan dan pendedahan semua dibuat dari pihak Ali.

Sementara itu menerusi satu entri di Instagram, Hidayah dilihat berkongsi (repost) gambar anaknya di Insta Story berserta kapsyen yang mencuri perhatian ramai.

Bagaimanapun entri tersebut dipercayai dimuatnaik oleh ahli keluarga terdekat, dikenali dengan nama Untie Thira.

” Dak hensem potong rambut dah.. dah besar nanti Hamzah jaga ibu baik-baik tau..

” Jangan bagi orang tindas ibu. Jangan bagi orang tindas Hamzah juga. Anak lelaki kena kuat okey! Ibu awak struggle buat apa jer untuk awak, asalkan awak terbela.

” Untie Thira mampu doakan dari jauh jer. Nanti kita jumpa okey..Love you sampai ke bintang”, tulis MrsThira

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @Mstarkini

Sumber:http://trendingsangat.pw/

PERHATIAN: Pihak Mstarkini tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Mstarkini juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "Baru Je Ramai Mula Sokong Ali, sekali Netizan Perasan Tulisan ‘Biad@p’ Surat Sam4n"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*