Gara2 Wardina Dimalvkan, Suami Mvla Bertlndak

Pelakon Wardina Safiyyah menerusi akaun Instagram meluahkan kekec3waan terhadap pengguna Facebook yang dilihat meni-nggalkan kata-kata berbavr lvcah terhadap dirinya. Apa yang dikesalkan ialah tindakan lelaki itu memuatnaik gambar Wardina dengan kapsyen seolah boleh ‘diru-nding’ jika mahu mendapatkannya.

Tindakan itu bagaimanapun telah diberi am4ran tegas suami kepada Wardina sendiri iaitu Ikhwan Johari supaya lelaki berkenaan menurunkan status yang tidak s0pan terhadap isterinya.

‘Rasa nak rund-ing terus’

Difahamkan, sebelum ini Wardina telah mel0ntarkan pandangan peri1badinya terhadap isu pol-itik negara melalui aplikasi Live Instagram. Wardina mendakwa berkemungkinan individu tersebut kurang bersetuju dengan pandangannya sehingga bertindak memuat naik foto pelakon itu di laman Facebook dengan kapsyen tidak sen-0noh.

Wardina bagaimanapun meminta agar individu berkenaan lebih berhati-hati dalam apa jua tind-akan kerana berkemungkinan dalam memalvkan agama Islam. Sekiranya tidak bersetuju dengan pandangan Wardina, perkara berb-aur ‘rundingan harga’ sebegini tidak sepatutnya dilakukan mana-mana individu.

Berikut lu-ahan Wardina

“Tak tahu lah korang lelaki Melayu “Islam” pejuang “agama” rasa macam mana? No honestly though what do you get? Ada ke Nabi saw ajar bercakap dan memalvkan saudara seIslam dan seorang wanita macam ni? Kalau masih ada marvah dan rasa malv la… I don’t even understand what you’re talking about! Tau la kepala 0tak tu politik 24 jam. Kalau tak ada rasa malv buat lah suka hati. Saya ni Ibu dan isteri orang… Have some respect at least. Boleh tidak bersetuju. Tapi tak perlu macam ni.

Mohon jangan suka hati pakai gambar saya macam ni! Saya sebenarnya tak izinkan.

Such disgusti1ng behavi0ur… I can’t dig-est…

Sembang pasal Islam bukan main.. Tapi Ad-ab dan akh-lak… Ya Allah! Memalvkan! Bukan Nabi datang untuk memperbetulkan akhlak kita?

That picture was when my m3ntal health was at the worse point ever. So posts like these need to be called out… it tri1ggers and reminds me again of the state I was in..and all I ask is have a heart… and to not use MY pictures in your memes and whatever bully1ing you do for God knows why. I ask again what do you get?

Let us ALL of us call out these bvllyi1ng and disgvsting behavi0urs! We need to be reminded and must not accept these behavi0urs as a norm. It’s truly disgvsting for our children to see. Anak2 tengok… Kalau bapak mereka buat gini… anak2 pun buat jugak dekat orang lain… I mean honestly… Is this a society you want to live in? Devoid of ad4b and enjoy/glorify bullyi1ng and trashi1ng others?

Pada pejuang politik .. Tak payah lah nak up post 5 tahun lepas. Tak sudah2… get a life. You’re s1ick in the head, in the mind and in the heart!

I’m so glad I’m not in Malaysia. I’m never returning. You can leave me out of your conversations. Thanks. I’m very happy here away from all the t0xicity.

Take care everyone. Make doa for me ok?. May Allah bless us and give us his continuous guidance and mercy Amin”

Berikut pula Resp-on suami Wardina

Kece-wa dengan apa yang berlaku, suami Wardina memberi ama-ran agar gambar tersebut diturunkan. Perkara ini telah melibatkan marvah isterinya sendiri. Ikhwan memohon agar pengguna media sosial yang lain bertindak lebih rasional antara isu politik dan agama.

Dia turut memberi am4ran t3gas untuk tidak jatuvhkan marvah golongan wanita seolah tidak punyai harga. Tambahnya, dia tidak akan memaafkan mana-mana pengguna media sosial lain yang telah melontarkan komen berunsur lvcah pada status berkenaan.

Dalam pada itu, seorang netizan yang mengaku kenal dengan pelaku tampil menjelaskan identiti pelaku

“Salam sis.. uncle yusoff solu tu saya kenal, dia bukan org pas atau pejuang mana2 parti, dia businessman dari kelantan. Saya tak condone apa dia buat, ni pun saya baru nampak apa dia post pasal sis. Cuma nk betulkan sbb saya taknak org salah faham statement sis mcm salahkan “pejuang agama” pas ppl pula.Bagus suami sis dah tegur dia directly. Saya harap sis kuat utk menghadapi pembvlian berterusan sisa2 cerita masa lepas.. sebab apa2 yg kita luahkan dan share gambar2 or live session kita di internet mmg b4haya org boleh amik simpan.. semoga Allah melind-ungi sis sekeluarga dan saya pun skrg dah kurang share photo n video diri sdiri (walaupun saya org biasa takda ramai org kenal)”

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @Mstarkini

Sumber:Wardina Safiyyah

PERHATIAN: Pihak Mstarkini tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Mstarkini juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "Gara2 Wardina Dimalvkan, Suami Mvla Bertlndak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*