Pekerja Restoran Mamak Payung Pelanggan Dalm Keadaan Hujan Lebat Dipuji “Dia Jaga Lagi Baik Daripada Boyfriend Kau”

Tindakan seorang pekerja restoran India Muslim yang sanggup memegang payung gerai bagi melindungi pelanggannya daripada terkena air hujan mendapat pujian wargamaya.

Menerusi laman sosial Twitter, seorang pengguna @redzuyunus berkongsi video aksi pekerja restoran mamak itu untuk tatapan umum.

“Sampai macam ni sekali jaga customer. Respect!” tulisnya sebagai kapsyen video.

Menerusi perkongsian video berdurasi kurang daripada 10 saat itu, menunjukkan pekerja tersebut menjemput pelanggan daripada pintu kereta dengan payung gerai yang besar untuk dibawa masuk ke dalam restoran dalam keadaan hujan lebat.

Difahamkan kejadian berlaku di restoran E&Y Sahul, Taman Adda Heights, Johor.

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata wargamaya memuji tindakan pekerja terbabit yang rajin demi keselesaan pelanggan.

“Mamak jugak bagus, kalau kedai melayu nak panggil suruh kira pon dia suruh datang dekat kaunter, dasar berat punggung! hahahaha,” kata seorang wargamaya.

“Betul, pertama kali nampak kat mamak ni haritu pun macam wowwww daebak gila tapi tu lah… pelanggan ada je yang tak reti nak cakap thank you haih,” luah seorang wargamaya.

“Pekerja restoran ni serius baik, macam boleh buat kawan lepastu memang jaga pelanggan, i dari kecik selalu datang kedai mamak ni sebab dekat dengan rumah smpai sekarang lah,” puji seorang wargamaya.

“Dalam bisnes benda yang paling utama adalah perkhidmatan. Kalau perkhidmatan kau cantik mesti orang ramai akan datang balik kat kedai kau,” tulis seorang wargamaya.

“Mamak pun layan better dari kau punya boyfriend ahaks,” usik seorang wargamaya.

“Pun masih ada org yang pandang hina dekat diorang. Susah ke nak cakap elok-elok, adab mana adab?” tegur seorang wargamaya.

Sehingga kini, video tersebut telah mendapat hampir 400,000 tontonan serta 20,000 tanda suka daripada warga Twitter.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @Mstarkini

Sumber:Gempak

PERHATIAN: Pihak Mstarkini tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Mstarkini juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "Pekerja Restoran Mamak Payung Pelanggan Dalm Keadaan Hujan Lebat Dipuji “Dia Jaga Lagi Baik Daripada Boyfriend Kau”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*